Un Inger pe pamant

Povestea pe care mult prea puțini o știți până acum sau refuzul nostru de a crede ceea ce urmează să vă povestesc. 

Se întâmpla în 2016, când eram încă la prima internare în București, atunci când Eva s-a îmbolnăvit. Bunica, Ae, cum ii spunea Eva, este o femeie credincioasă și a mers la mulți preoți, a trimis vorba acolo unde nu a putut merge… Unul din ei, pe care o sa-l numesc Părintele în continuare a spus așa: „Eva nu este un copil oarecare, este un înger coborât pe pământ cu o misiune, o va îndeplini și va pleca!” Ae a completat „la spital li s-a spus că va rămâne o legumă toată viața”, Părintele: „nu, nu veți putea duce asta, se va alege ori într-o parte ori în alta”.

Aceasta discuție am aflat-o târziu, când Eva începuse să facă progrese semnificative. Cum să crezi așa ceva? Cum să accepți o astfel de idee? Cum?!

2 mai 2021, în noaptea de Înviere, la puțin timp după ce a luat o guriță de Paste, Eva noastră a urcat printre îngeri.

Din ultima poză făcută seara pe 1 mai, până în ultima clipa când i-am văzut trupul (4 mai), Eva a rămas neschimbată, senina, parcă dormea și avea corpul total relaxat și mobil.

Nu sunt un om al bisericii, si de multe ori aveam îndoieli de existenta Lui, a lui Dumnezeu. De multe ori ma întrebam: daca totuși exista de ce îngăduie să se întâmple așa cu cei mici? De ce nu îi lasă să crească, să își trăiască viața?

Nu pot sa explic sau sa exprim corect sentimentul pe care il am dar toată această poveste cred ca mă aduce mai aproape de Dumnezeu și mă face să cred în totalitate în El. Cum îmi spunea un preot de la Mânăstirea Lainici: „daca crezi 99,99% e ca si cum nu ai crede deloc”.

Azi, 29 mai 2021, la 4 săptămâni de când Eva Gabriela este îngerul nostru sfânt, al tuturor, am ajuns la acel preot care ne-a spus ce va urma sa facă Eva. Eu si Adina, am așteptat câteva ore ca să putem sta de vorba cu dânsul. Am plans în tot timpul discuției, amândoi și nici un cuvânt nu ne va alina durea vreodată dar ni se repeta câteva cuvinte greu de înțeles pentru noi: „bucurați-va ca aveți un Sfânt în ceruri, copilul vostru”. „Chemați-o in rugăciuni să vă dea liniște și alinare, și nu lăsați durerea trupească să destrame dragostea dintre voi” ne-a mai spus printre altele Părintele. 

Eu unul am nevoie sa înțeleg toate astea, e mult, greu si extrem de sensibil… caut acel ceva să mă liniștească, să nu mai plâng si vreau sa înțeleg aceasta parte a poveștii noastre.

O alta întâmplare, de data asta cu David, la 2 sau 3 zile după înmormântare. Auzisem povesti că cei mici văd îngeri, acum cred cu adevărat. David intrase în camera cu Ae, undeva la geam, cu o jucărie în mână, dintr-o dată David începe să o strige pe Eva (o striga repetat) și își fixează privirea spre pat, o prinde pe Ae de mâna să meargă amândoi la marginea patului. Ajung la marginea patului privirea lui rămâne nemișcată și o striga iar repetat arătând cu cealaltă mână spre Eva.

Pe 12 iunie 2021, la 42 de zile după, Adinei ii este rău. Amețeli puternice, tensiune mica, dureri de cap si frisoane. Se muta in sufragerie si se intinde in pat, David o urmează si sta cu ea. La un moment dat, David începe iar să arate cu mâna și să strige Eva, Eva. O arata la măsuța lor de colorat. am intrat si eu in camera la câteva minute după acest episod si l-am intrebat daca mai in camera si sa mi-o arate si mie. Acelasi loc, aceleasi cuvinte si foarte hotarat si serios pe ce vede. Inca nu a implinit doi ani si nu face lucruri pe care il invata cineva. A doua dovada ca David inca o vede. 

pe 20 iunie, intr-o camera de hotel in Bran, eu, Adina si David ne pregateam de somnul de pranz. David o striga pe Eva si o arata la geam…

Îngerii exista, iar David a văzut! Cum va puteti explica, ca un copil de 2 ani sa spuna din senin si sa arate intr-o directie, sa ne-o arate pe Eva pe care doar el o mai poate vedea?! Cum?!

Poate veți zice sau crede ca încep sa o iau razna, ca e durerea prea mare și mă leg de orice amintire. Asta cred, iar credința nu mi-o poate schimba nimeni!

Daca aveți drum pe lângă cimitirul Craiova Nord, faceți un popas la mormântul ei si aprindeți o lumânare, pe aleea copiilor… 

 

Fii GalantOM * Doneaza online cu cardul * transfer bancar PayPal * 20% din impozitul pe profit * 3,5% din impozitul pe salariu