Maria

Pe Maria, tot la Fundeni am cunoscut-o. Internați împreună în același salon.

In decembrie 2017, când ne-am cunoscut, Maria făcea și ea dializa peritoneală, ulterior au apărut complicații și a inceput hemodializa. In septembrie 2019, a plecat cu mama ei pentru investigații suplimentare la spitalul de pediatrie Bambino Gesù, din Roma, Italia. Pe lângă problemele renale Maria are si alte complicatii.

Pe 28 iunie 2020 a avut marea sansa de a face transplantul de rinichi, la aproximativ o luna de cand a fost trecuta pe lista de asteptare. In prezent este tot in Italia pentru monitorizare si tratament post transplant. 

La un an de la transplant va face biopsie renala pentru a vedea starea de functionare a noului rinichi. Anual va merge la control la aceeasi clinica. Atunci cand va reveni in tara, Maria va incepe sedinte de logopedie, iar daca neuropsihiatrul considera ca are nevoie va incepe sa invete limbajul semnelor. Urmeaza tratament cu imunosupresoare, iar din cauza diagnosticului de baza al Mariei care este sindrom hemolitic uremic ATIPIC are ca tratament Soliris (Eculizumab).


Donatii puteti face in contul asociatiei cu mentiunea pentru Maria

Mai multe informatii, actualizate, puteti solicita de la Dana Cirjan, mama Mariei!