Evolutie

3,5% din impozitul pe salariu * 20% din impozitul pe profit * transfer bancar / REVOLUT / PayPal * Doneaza online cu cardul

2021 – regres, scolioza, reapar convulsiile, acceptata la Bambino Gesu

Pe 12 ianuarie, seara, face prima convulsie după 4 ani. Pana a doua zi la ora 11 a făcut 6 crize pe fondul tensiunii foarte mari. Au fost ore de agitație și panică. După o serie de întâmplări acasă, U.P.U. Craiova, secția de pediatrie a spitalului județean este transferată la Fundeni. Dupa 2 saptamani de internare starea este usor ameliorata si stabila.

Dupa aceasta internare ii scade dramatic pofta de mancare, refuza tot mai multe mancaruri preferate alta data. Slabeste la 10 kg… in martie ne internam iar pt. o perioada de 18 zile unde primeste perfuzii 24/24 (hranire parenterala), recupereaza usor din greutate.

Pe 23 martie primim o veste de mult asteptata, Eva este in sfarsit acceptata la spitalul de pediatrie Bambino Gesu din Roma pt. a incepe pregatirile pt transplant. Dupa o cumunicare defectuoasa intre spital, D.S.P. si noi se amana plecarea pana la primirea rezultatului testului genetic. Proba a fost expediata vineri 23 aprilie din Craiova, dupa ce s-a recoltat in cadrul centrului de genetica. 

Pe 24 aprilie Eva se reinterneaza pe sectia Pediatrie III a spitalului Fundeni pentru aceeasi lipsa a poftei de mancare, starea ei fiind una critica. Ni se comunica faptul ca transplantul de rinichi nu va rezolva problema poftei de mancare, cauza cea mai probabil fiind neurologica, convulsiile din luna ianuarie, perioada cu care a inceput acest regres al ei.

Recuperare (logopedie, kinetoterapie) a fost imposibil sa mai faca, starea ei psihica nu este buna si nu reusim sa gasim un psiholog pediatru care sa ne ajute.


2020 – inceput de an nefavorabil, covid, regres motor – citeste mai mult

in timpul unei sedinte JKA

2019 – continuam recuperarea neuropsihomotorie si ne mutăm în Alba Iulia – citeste mai mult

recuperare la Centrul Maria Beatrice – Alba Iulia

2018 – reluarea programelor de recuperare după trecerea la D.P.A., noaptea – citeste mai mult

dializa peritoneala – 13 ore / noapte

2017 – recuperare, agravarea stării de sănătate și trecerea la dializa peritoneala cronică – citeste mai mult

recuperare la Truskavets/Ucraina 2017

2016 – debutul afectiunilor citeste mai mult

primele zile de recuperare, decembrie 2016

Cum a început această poveste?

2015 – S-a născut pe 15 septembrie și a fost un copil sănătos cu o dezvoltare normală până la vârsta de un an și zece zile.

201615 septembrie, când a împlinit un an a făcut primii ei pași singură.

A urmat vaccinul ROR, a început să dispară pofta de mâncare și apa. Duminica ne-am prezentat la urgenta pentru ca ceva nu era in regulă, după consultație ni s-au prescris săruri și tratament oral. Ne având febră, vărsături și alte simptome nu s-a considera necesară o perfuzie pt hidratare. Am plecat acasă cu medicamentele prescrise, iar spre seară a început sa vomite din ce in ce mai mult. De aici totul a debutat cu o viteza amețitoare.

Citeste mai mult despre debutul afectiunilor


Dializa si Transplant


 

Luxația de sold


3,5% din impozitul pe salariu * 20% din impozitul pe profit * transfer bancar / REVOLUT / PayPal * Doneaza online cu cardul