impozit pe profit

DIRECTIONEAZA 20% din impozitul firmei tale!

Persoanele plătitoare de impozit pe venitul microîntreprinderilor

Aceste persoane pot sponsoriza DOAR ONG-uri/unități de cult care figurează în următorul registru de site-ul ANAF – https://www.anaf.ro/RegistrulEntitatilorUnitatilorCult. Sponsorizarea se scade din impozit și poate fi maxim 20% din impozit. În cazul în care sponsorizați peste această limită, atunci suma plătită în plus se reportează în următoarele 28 de trimestre. Pentru a beneficia de deducerea din impozit pentru trimestrul IV din 2020 trebuie să faceți plata (cash sau virament bancar) până la data de 31 decembrie 2020.
Atenție! La microîntreprinderi Sponsorizarea se deduce Trimestrial. Astfel dacă într-un trimestru nu ați făcut sponsorizare, atunci NU mai puteți beneficia pentru acel trimestru trecut de facilitate.

Persoanele plătitoare de impozit pe profit

Aceste persoane pot sponsoriza ONG-uri care figurează în următorul registru – https://www.anaf.ro/RegistrulEntitatilorUnitatilorCult. Sponsorizarea se scade în limita minimă dintre 20% din impozitul pe profit sau 0,75% din CA. În cazul în care sponsorizarea este mai mare, atunci se reportează pentru următorii 7 ani. De asemenea, societățile plătitoare de impozit pe profit pot semna contract de mecenat sau acorda burse private și vor beneficia de același tratament ca și sponsorizarea.
În cazul în care doriți să beneficiați de scăderea impozitului pentru anul 2020 trebuie să efectuați plata până pe data de 31 decembrie 2020. Sponsorizarea se poate realiza și prin acordarea de bunuri sau prestarea servicii, nu doar în bani.


CARE SUNT PASII ?

1. Calculati suma aferenta celor 20% din impozit.

2. Descarcati si completati in 2 exemplare contractul de sponsorizare, apoi trimiteti-l SCANAT pe mail: ZambetulEvei@gmail.com

3. Verificati aici daca suntem in registrul ANAF, printati mesajul afisat si atasatil la contractul de mai sus. 

CONTRACT SPONSORIZARE

4. Efectuati plata prin transfer bancar.


Va multumim!
Mihai & Adina Popescu