Donează

   Menirea Evei a fost să schimbe oameni de la bun început. Pentru că, deși, alături de noi a stat puțin, doar 5 ani și jumătate, în acest timp am ajuns să realizăm că în afară de lumea asta din care faceți parte marea majoritate, mai exista o lume din care e greu să faci parte dar nu ți se dă de ales… cea a familiilor cu copii cu diverse afecțiuni medicale grave, cu dizabilități de multe tipuri, cu multe neajunsuri însă cu mult suflet, cu inima mare și cu o putere de lupta extraordinara.

     Vom rămâne ancorați în aceasta lume în care Eva ne-a învățat să trăim și vom încerca să ajutăm cât de mult vom putea. Așa că am decis ca banii din contul asociației, bani pe care voi cu toții ne-ați ajutat să-i strângem pentru transplantul Evei și recuperarea ei neuropsihomotorie, să-i folosim acum pentru crearea unui Centru Respiro, de incluziune socială și terapie pentru copiii cu dizabilități neuropsihomotorii din Dolj și nu numai.
     Noi am simțit greu lipsa unul loc în care Eva să poată accesa toate terapiile de care avea nevoie, grupate în așa fel încât să nu obosească mai mult pe drumuri decât lucrând efectiv. Am simțit greu lipsa unor evenimente, activități la care Eva sa poată participa alături de alți copii care înțeleg greutatea dizabilității dar și alături de copii tipici. De multe ori am refuzat să mergem pentru că erau activități la care Eva efectiv nu putea participa fără să se frustreze, ea neputandu-si folosi mânuțele așa cum si-ar fi dorit. Am simțit greu nivelul de oboseala și ne-am simțit copleșiți… din dorința de a face TOTUL pentru copilul nostru dar în același timp luptându-ne cu nevoia fiziologica de avea un pic de timp să respirăm, să ne revenim puțin din oboseala cronica, să căpătăm noi puteri, noi resurse de a continua să fim totul pentru Eva.
     Așadar, Centrul Respiro, de incluziune socială și terapie pentru copii, va încerca să ofere cât mai mult din tot ceea ce noi am avut nevoie alături de Eva în acești patru ani în care am luptat împreuna: terapie de recuperare, evenimente și activități accesibile tuturor copiilor și în special copiilor cu dizabilități de orice natura. Centrul respiro de relaxare este destinat familiilor copleșite de tot greul pe care îl trăiesc.
     În acest fel, Eva va fi alături de noi mereu, Zâmbetul Evei ne va însoți în acest capitol nou, acela de a ajuta alți copii, alte familii ce luptă pentru recuperarea copiilor lor, așa cum si noi am făcut-o până acum 3 săptămâni (2 mai 2021 – în noaptea de Înviere).
     Așa că, toți cei care ați ajutat-o si ați susținut-o pe Eva până acum, nu vă îndepărtați… misiunea ei și a noastră nu a luat sfârșit. Mai avem mult de lucru, multe batalii de dus. Dar știm că împreună le putem câștiga!

Menirea Evei a fost aceea de a schimba oameni

pe noi ne-a schimbat pentru totdeauna!

Vă mulțumim din suflet pentru prietenia și susținerea din ultimii ani.
Mihai și Adina Popescu