Dializa si Transplant

3,5% din impozitul pe salariu * 20% din impozitul pe profit * transfer bancar / PayPal * Doneaza online cu cardul

În această pagină o vedeți pe Eva conectată la aparatul de dializă în timpul programului de 13 ore din fiecare noapte, dar și prezentări grafice și video ale procesului de dializă peritoneală, introducerea cateterului. 

aparatul de dializa in timpul programului de 13 ore
Dializa peritoneală

DP se efectuează în interiorul corpului fără niciun contact cu sângele. Un lichid steril de dializă este introdus în abdomen, unde rămâne pentru o perioadă de timp. Ulterior, acest lichid este drenat, eliminând materiile reziduale şi excesul de apă din corp.

 

 

 

* septembrie – octombrie 2016 – 33 zile dializa peritoneala in spital
* octombrie 2016 – 50 ore de hemofiltrare
* octombrie – decembrie 2017 _ dializa peritoneala din 3 in 3 ore
* decembrie 2017 – martie 2019 _ dializa peritoneala automata (DPA) cu 300 ml / schimb, 10 schimburi / noapte
* martie 2019 – ianuarie 2020 _ DPA cu 350 ml / schimb, 10 schimburi / noapte
* ianuarie 2020 _ DPA cu 400 ml / schimb, 10 schimburi / noapte si un schimb manual la pranz

Din decembrie 2017 mergem lunar la Fundeni pt analize si stocul de materiale necesare DPA din fiecare noapte. 


Dializă peritoneală continuă ambulatorie (sept. / oct. 2016, oct. / dec. 2017)

Se perfuzau 300 ml de lichid de dializă în abdomen prin intermediul unui tub  numit cateter. Acest proces se numeşte „perfuzare”. Procesul de curăţare utilizează membrana din interiorul abdomenului drept filtru natural. Materiile reziduale şi excesul de apă sunt eliminate din corp în lichidul de dializă prin membrana peritoneală. Acest proces se numeşte „timp de staţionare”. După 3 ore, acest lichid era drenat din abdomen printr-un proces numit „drenaj”, care dura aproximativ 60 de minute. Ulterior, se perfuza lichid nou în abdomen, iar procesul era reluat. Acest proces de drenare a lichidului vechi și de perfuzare a lichidului nou se numeşte „schimb” şi este determinat în principal de gravitație (în cazul nostru gravitația a luat locul seringilor de 50 ml cu care perfuzam lichidul de dializă – pregătirea lor dura aprox 15 minute). Pe scurt, din 3 in 3 ore, o ora stăteam cu Eva la drenaj… timp de 2 luni. Din cauza seringilor am ajuns la Fundeni în grija d-lui Dr. Limoncu unde a trecut pe dializa automata in fiecare noapte.  


3,5% din impozitul pe salariu * 20% din impozitul pe profit * transfer bancar / PayPal * Doneaza online cu cardul