Transplant

Transplantul de rinichi poate fi realizat atunci când Eva îndeplinește condițiile minime de greutate și dezvoltare. Pentru a diminua riscurile și apariția unor complicații, greutatea ei ar trebui să fie minim 15 kg.

Ne gandim la transplant cu rinichi donat de mamă sau bunica, timpul de asteptare ar fi mai scurt. Cel putin asa ne dorim si speram ca analizele de compatibilitate sa fie cat mai bune. Trebuie respectat și raportul de greutate copil / donator care este de 1/5.

Transplantul de la adult la copil presupune direcționarea unei cantități foarte mari de sânge către organul transplantat. Acest lucru ar produce un deficit de sânge în creier si ar putea produce alte leziuni. 

O operaţie majoră

Chirurgia transplantului este o operație majoră. După operație, se administrează medicamente pentru tot restul vieții pentru a împiedica respingerea rinichiului de către organism. Această medicație trebuie să fie monitorizată atent de către echipa medicală. De asemenea, există un risc mai mare de a dezvolta infecții decât persoanele sănătoase. În primul an după transplant, va fi nevoie de vizite regulate la echipa medicală pentru monitorizare și teste.

Operatia costa aprox. 60.000 eur si include doar testele de compatibilitate mama – copil si operatia propriu-zisa, in Italia/Padova.