recuperare 2020

2020 – inceput de an nefavorabil, covid

   Spasticitatea crescuta si durerile greu de controlat fac recuperarea tot mai dificila. La logopedie si terapie ocupationala Eva refuza sa mai stea in scaunul de posturare.

   Nici renal nu a fost prea bine, s-a accentuat retentia de lichide in corp, iar tensiunea variaza mult spre valori mari. Din aceste motive si lipsa medicilor pediatri din Alba Iulia care sa ne ajute in cazul unor complicatii, terapeutii centrului Maria Beatrice refuza sa mai lucreze cu Eva pana se stabilizeaza starea generala a ei. Din martie suntem acasa, cat mai izolati de teama virusului care a provocat pandemia. 

   Ca stare generala, Eva a regresat mult, nu se mai tarste, nu se mai sustine in fund nici daca are sprijin pe bazin, coloana s-a deformat.

   In luna august, dupa cateva luni de pauza de mers in spital (pandemia si frica de covid) am mers cu Eva din nou in spital. Nu era prea bine, slabise un kilogram intr-o luna si era deshidratata, fara vreun semn sau simptom specific covid. Dl.Dr. Limoncu decide ca este nevoie de internare, se fac pregatirile pe sectie si testul covid fara de care nu se putea interna. Surpriza a fost neasteptata, Eva fiind depistata pozitiv la testul covid. Protocolul a impus transferarea noastra (Eva, mama si tata) la un spital covid pt izolare si tratament. Acasa, bunicii si David au intrata in izolare la domiciliu 14 zile. 

   In septembrie am revenit in Alba la centrul Maria Beatrice pentru schimbarea scaunului de posturare al Evei. Surprizele au continuat si aici cand am mai solicitat o programare pentru o sesiune de 10 zile de terapii. Eva se stabilizase cu tensiunea, nu mai avea dureri la picioare si scapase deretentia de lichide. Conducerea centrului, impreuna cu terapeutii care au lucrat cu Eva ne au comunicat ca nu ne vor mai primi la terapii pana nu face transplantul de rinichi (motivand aceasta decizie prin lipsa medicilor de specialitate pediatri din oras, in caz ca Eva ar face complicatii si distanta pana Bucuresti este prea mare). 

   In Craiova, am reluat sedintele de kinetoterapie din luna iunie la KinetoPlus, iar din luna august am reluat sedintele de logopedie. il luna iulie am obtinut si raportul medical in care este mentionat faptul ca Eva nu poate face transplantul la institutul Fundeni, dar nu mai avem raspunsuri din partea spitalului de la Roma (BambinoGesu), din cauza pandemiei de covid.