Maria

Pe Maria, tot la Fundeni am cunoscut-o. Internați împreună în același salon.

In decembrie 2017, când ne-am cunoscut, Maria făcea și ea dializa peritoneală, ulterior au apărut complicații și a inceput hemodializa. In septembrie 2019, a plecat cu mama ei pentru investigații suplimentare la spitalul de pediatrie Bambino Gesù, din Roma, Italia. Pe lângă problemele renale Maria are si alte complicatii.

Pe 28 iunie 2020 a avut marea sansa de a face transplantul de rinichi, la aproximativ o luna de cand a fost trecuta pe lista de asteptare. In prezent este tot in Italia pentru monitorizare si tratament post transplant. 

La un an de la transplant va face biopsie renala pentru a vedea starea de functionare a noului rinichi. Anual va merge la control la aceeasi clinica. Atunci cand va reveni in tara, Maria va incepe sedinte de logopedie, iar daca neuropsihiatrul considera ca are nevoie va incepe sa invete limbajul semnelor. Urmeaza tratament cu imunosupresoare, iar din cauza diagnosticului de baza al Mariei care este sindrom hemolitic uremic ATIPIC are ca tratament Soliris (Eculizumab).


Am deschis contul de mai jos, astfel încât familia Mariei să poată colecta cei 3,5% din impozitul pe salariu și eventuale sponsorizări din partea firmelor ca sa poată acoperi o parte din cheltuielile necesare.

Donatii puteti face in contul RO15 INGB 0000 9999 0986 0303 deschis pentru Maria Alexandra Cîrjan. 

Sumele colectate vor fi transferate integral Mariei!

Mai multe informatii, actualizate, puteti solicita de la Dana Cirjan, mama Mariei!Redirecționează 3,5% din impozitul pe salariu, realizat in anul 2020
Procesul este gratuit, fara costuri sau opriri din salarii / pensii.
  • Aceasta direcționare reprezintă o parte din impozitul pe venit pe care fiecare salariat îl da statului (3,5% din 10% – aprox. 30 lei/ formular)!
  • pensionarii cu venituri de peste 2.000 lei pot directiona de asemenea 3.5%
  • Cererea se completează doar pentru o singura asociație / an!
  • Depunerea cererilor o facem noi pe bază de borderou, după centralizarea pe localități de domiciliu.
  • Cererea 230 mai poate fi depusă: personal la agenția ANAF de care aparțineți, fie online în spațiul privat virtual sau expediată prin posta ca recomandată.

CUM PROCEDATI (valabil pt cei care ne trimit cererea completata corect conform modelului de mai jos – salariati civili, politia locala)

DESCARCA ⇒ Cererea 230 si imputernicire 

Cererea 230 si imputernicire

1. se printează cererea si imputernicirea (fata / verso daca este posibil)

2. se completează chenarele rosii ca in model
 pct. I, semnati in stanga jos SEMNATURA CONTRIBUABIL
– aceleasi date de la pct. I se completeaza pe imputernicire, semnati imputerncirea

3. returnați originalul către noi 

MODEL de COMPLETARE


     IMPORTANT pt. structurile MAI, MApN, SRI, SIE, etc.: angajații din politie, jandarmerie, pompieri, militari, specialiști din unitățile de informații, etc.

1. LE POT DEPUNE PERSONAL LA SERVICIUL FINANCIAR (fără imputernicire) cerând număr de înregistrare
2. LE POT RETURNA IMPREUNA CU IMPUTERNICIREA menționand separat adresa unității / secției de care aparțin ca sa le putem expedia noi către serviciul financiar al unitatii respective.


     Cei care doresc sa depună personal la anaf cererea 230 nu trebuie sa completeze imputernicirea.


     PFA și alte persoane care realizează venituri din alte surse pot directiona 3,5% prin declarația unică ce se depune la începutul anului pt anul anterior.

     NU POT directiona mămicile aflate în concediu de creștere copil în anul 2020, cei care lucreaza in constructii si IT.Firmele care doresc sa faca o sponsorizare catre Maria o pot face prin acest CONTRACT de SPONSORIZARE