Dominic

Despre Dominic auzeam mereu in terapie intensiva la Maria Curie, cand s-a imbolnavit Eva. Fara sa il vedem atunci pe el sau pe parintii lui, erau intr-o rezerva a terapiei in stare grava. 

Un an mai tarziu, in decembrie 2017, ne-am intalnit pe holul sectiei de nefrologie pediatrica de la Fundeni. Si el si Eva faceau dializa peritoneala, in fiecare noapte… de atunci ei fac si azi aceeasi dializa peritoneala, noapte de noapte pana vom reusi transplantul de rinichi si Eva si Dominic.  

Dupa ce am infiintat Asociatia Zambetul Evei, ca sa putem sustine terapiile de recuperare ale fetitei noastre, am hotarat sa il ajutam si pe Dominic. La randul nostru am fost ajutati din decembrie 2016 de cand s-a imbolnavit Eva. Am deschis inca un cont, in care parintii lui Dominic (Luminita si Ciprian) sa poata strange fonduri pentru cele necesare recuperarii. 

Si Eva si Dominic sunt doi copilasi de 4 ani nascuti sanatosi. Acum asteapta sa primeasca cel putin un rinichi fiecare, este o asteptare lunga si apasatoare. 

Cazul detaliat il puteti citi pe blogul lui Dominic andreidominic.home.blog sau pagina de facebook Ajutor-pentru-Andrei-Dominic

Donatii puteti face in contul RO42 INGB 0000 9999 0863 1215 deschis pentru Andrei Dominic. 

Sumele colectate in contul de mai sus vor fi transferate integral lui Dominic!Firmele care doresc sa faca o sponsorizare catre DOMINIC o pot face prin acest CONTRACT de SPONSORIZARE

Persoanele plătitoare de impozit pe venitul microîntreprinderilor

Aceste persoane pot sponsoriza DOAR ONG-uri/unități de cult care figurează în următorul registru de site-ul ANAF – https://www.anaf.ro/RegistrulEntitatilorUnitatilorCult. Sponsorizarea se scade din impozit și poate fi maxim 20% din impozit. În cazul în care sponsorizați peste această limită, atunci suma plătită în plus se reportează în următoarele 28 de trimestre. Pentru a beneficia de deducerea din impozit pentru trimestrul IV din 2019 trebuie să faceți plata (cash sau virament bancar) până la data de 31 decembrie 2019.
Atenție! La microîntreprinderi Sponsorizarea se deduce Trimestrial. Astfel dacă într-un trimestru nu ați făcut sponsorizare, atunci NU mai puteți beneficia pentru acel trimestru trecut de facilitate.

Persoanele plătitoare de impozit pe profit

Aceste persoane pot sponsoriza ONG-uri care figurează în următorul registru – https://www.anaf.ro/RegistrulEntitatilorUnitatilorCult. Sponsorizarea se scade în limita minimă dintre 20% din impozitul pe profit sau 0,75% din CA. În cazul în care sponsorizarea este mai mare, atunci se reportează pentru următorii 7 ani. De asemenea, societățile plătitoare de impozit pe profit pot semna contract de mecenat sau acorda burse private și vor beneficia de același tratament ca și sponsorizarea.
În cazul în care doriți să beneficiați de scăderea impozitului pentru anul 2019 trebuie să efectuați plata până pe data de 31 decembrie 2019. Sponsorizarea se poate realiza și prin acordarea de bunuri sau prestarea servicii, nu doar în bani.


CARE SUNT PASII ?

1. Calculati suma aferenta celor 20% din impozit.

2. Descarcati si completati in 2 exemplare contractul de sponsorizare, apoi trimiteti-l pe adresa noastra sau pe mailul asociatiei ZambetulEvei@gmail.com.

3. Efectuati plata prin transfer bancar.